Maya Bay sklamanie

11. októbra 2013, ronkaclover, Nezaradené

Thajsko je bezpochyby krásna a exotická krajina. Vždy som tam chcela ísť, a teraz, keď žijem v Singapure, je to veľmi jednoduché. Nízkonákladové letecké spoločnosti tam lietajú denne za niekoľko desiatok dolárov. Ktoré sú najznámejšie scenérie a najkrajšie pláže v Thajsku? Najčastejšia odpoveď by znela: zátoka Maya Bay.

Maya Bay je úžasne krásna zátoka s rozprávkovou plážou, ktorá je chránená 100 metrov vysokými útesami na troch stranách, v Andamanskom mori. Patrí k provincii Krabi v Thajsku. Je to obľúbené miesto pre potápanie, šnorchlovanie a stalo sa dokonca ešte populárnejšie po roku 2000, kedy sa tam nakrúcal film “Pláž” s Leonardom Di Capriom.

Cestovná kancelária vám ukazuje idylické fotky- tiché miesto, s niekoľkými šťastnými turistami na pláži alebo na lodiach – jednoducho raj na zemi.

Maya Bay v cestovnej kancelarii 

Ale pozor, mohli by ste byť veľmi sklamaní! Pretože táto destinácia je populárna, tak bola až priveľmi preplnená. Turisti do seba narážali pri každom kroku, boli väčšinou z Číny, Hongkongu, Južnej Kórei a Japonska, ale aj z Austrálie, Ameriky, Francúzska a ďalších európskych krajín. Hlava na hlave 🙁 Napočítali sme tam najmenej štyridsať lodí…

Preplnena plaz

 

 

Sklamanie

 

Hlava na hlave

 

 

Naša zastávka trvala asi 30 minút. Zdalo sa to ako večnosť. Cítili sme sa veľmi sklamaní, že sme sa takto dali oklamať touto “pascou na turistov”. A bolo smutné vidieť, ako davy turistov môžu pomaly zničiť raz krásne miesto…